„Kudarcainkról nem az álmaink tehetnek” – jelentette ki L. Ron Hubbard 1969-ben. „Hanem az álmaink megvalósításához szükséges know-how hiánya.” Emiatt és kizárólag emiatt,

„Egész nemzetek – hogy a kereskedelmi cégeket, társaságokat, illetve csoportosulásokat ne is említsük – töltöttek évtizedeket eszeveszett fejetlenségben.”

A következmények nap mint nap a címlapokról bámulnak vissza ránk: bénító államhiányok, mértéktelen adóztatás, csődbe jutott cégek, és pusztán a dúskáló Egyesült Államokban több mint 30 millió a szegénységi határ alatt élők száma. Nem ok nélkül magyarázta hát tovább Hubbard: „Boldogságunk, valamint a cégek és államok élettartama láthatóan a szervezés gyakorlati tudásán múlik.”

Ha istenigazából megértenénk, hogy mi az egyén legoptimálisabb működési módja – szükségleteit, vágyait és kudarcainak forrását –, akkor természetszerűleg azt is megértenénk, hogy egyének csoportjai miként működhetnek a legjobban. E szögből közelítette meg L. Ron Hubbard az emberek együttműködésének nehézségeit – nem szervezési fogásokkal vagy tekintélyelvű rendeletekkel, hanem a csoportokat közös céllal egyesült egyéneknek tekintő egyedülállóan átérző szemlélettel.

Recesszió, infláció, visszaesett termelés, adósságok, sztrájkok, munkanélküliség, nyomor és szükség: ezek a gazdasági hanyatlás túlságosan ismerős tünetei valójában egy sokkal mélyebb probléma jelzései – a szervezetigazgatási know-how bénító hiányáé. Ha napjaink cégei és kormányai hozzáértően tudnák alkalmazni a szervezés és igazgatás alapelveit, akkor működőképes megoldásokat foganatosítanának mindarra, ami mára gazdasági káosszá fajult. Ezt a szerepet tölti be L. Ron Hubbard szervezetigazgatási technológiája: biztosítani azokat az eszközöket, melyek segítségével cégek virágozhatnak, kormányok bölcsen vezethetnek, az emberek mentesülhetnek a gazdasági feszültségtől és, tömören, kudarcba fúlt álmok újjáéleszthetőek.

EGY VEZETŐNEK, HOGY HATÉKONY ÉS SIKERES LEHESSEN, A LEHETŐ LEGALAPOSABBAN MEG KELL ÉRTENIE AZ ÁLTALA VEZETETT CSOPORT CÉLJAIT ÉS FELADATAIT.

TUDNIA KELL TOLERÁLNI AZT A GYAKORLATI TELJESÍT-MÉNYT ÉS VÍVMÁNYOKAT, MELYEKRE CSOPORTJA ÉS ANNAK TAGJAI KÉPESEK – ÉS JOBBÍTANI AZOKON. ÖRÖKKÖN AZON KELL FÁRADOZNIA, HOGY SZŰKÍTSE A MINDENKORI SZAKADÉKOT AZ IDEÁLIS ÉS A VALÓSÁGOS HELYZET KÖZÖTT.

L. RON HUBBARD